Újszerű, fejlett termékek a magasabb kereskedelmi érték eléréséhez
Újszerű, fejlett termékek a magasabb kereskedelmi érték eléréséhez
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Újszerű, fejlett termékek a magasabb kereskedelmi értékek eléréséhez

 

A gyümölcs- és zöldségtermesztés kiemelkedő fontosságú időszaka a virágzás és a terméskötődés. Az ületvények újraindítása, illetve a vetőmagok kelése vagy a növényeink palántázása után ez a fenológiai szakasz jelezheti előre az egész éves termesztés eredményét. Megsokasodnak az időjárás okozta stresszfaktorok ebben az időszakban, melyek mérséklésére az agrotechnikai megoldások mellett válogathatunk a lombtrágyák és biostimulátorok piacán is.

A fejlődő piaci igények megkövetelik a megfelelő méretet és minőséget, ezért előre látónak kell lenni, hogy az eladható kategóriába essen a megtermelt zöldségünk, gyümölcsünk többsége. Ezek a paraméterek a virágzás sikerességétől és a kötődések optimális számától is függhetnek. Túlzott kötődés esetén a növény saját állapotához és tápanyag ellátásához képest, kisebb méretekkel, vagy természetes termés hullással válaszol. Néhány gyümölcs fajta esetében a piacos áru kinevelése érdekében kémiailag (pl. ATS), kézi ritkítással is be kell avatkoznunk. A termésszabályozásban segítségünkre lehet a királyvirág, illetve az elsődlegesen kötődött termések tápanyag-gazdálkodási prioritása, melyet támogatni tudunk auxin-tartalmú, vagy auxinszintézisre ösztönző stimulátorok használatával. A GREEN BZn termékünkben a speciális auxin-citokinin arány, valamint a magas alga tartalom stimulálja a fenolos vegyületek, növényi hormonok, komplex poliszacharidok és specifikus aminosavak előállítását. Optimális virágzást és a terméskötődést idézi elő. Indukálja, fejleszti a generatív szerveket, hosszabb beporzási időszakot tesz lehetővé. Védi a terméskezdeményeket a korai stressztényezőktől.

Fontos kiemelni a foszfor, bór, kalcium, molibdén és mangán szerepét is a virágzás során. A fenológia előkészítésekor már jelen kell, hogy legyenek ezek az elemek, illetve tápanyag- korrekcióval segíthetjük a pillanatnyi igények kielégítését. Speciálisan erre szánt lombtrágyánk a CALFOMYTH, ami tartalmazza a fontos tápelemeket a virágzás és terméskötődés sikeressége érdekében. Segíti a virágok differenciálódását, a magasabb pollenszintézist és támogatja az optimális kötődést, valamint stresszhelyzetekben csökkenti a virághullást.

Sziromhulláskor, majd a termés kötődéskor megemelkedik a kalcium felvétel aránya. A növekedési fázis következő 6 hetében építi a növény a gyümölcsbe a felvett kalcium legnagyobb részét. Ebben az időszakban felmerülő pillanatnyi vagy tartós Ca hiány a termés élettartam csökkenéséhez, tünetek megjelenéséhez vezethet (például sztipigesedés, levélszél barnulás, csúcsrothadás), így alacsonyabb értékű, kevésbé tárolható termésünk lehet. A kalcium hiány kialakulhat a talaj alacsony mésztartalma, a túlzott műtrágyázás, a tápelem antagonizmusok (Mg, K, NH4+ -> Ca), a helytelen öntözési gyakorlat, a korlátozott gyökértevékenység, a levegő alacsony vagy magas páratartalma, illetve a magas hőmérséklet miatt. Ezeket a tényezőket elsősorban agrotechnikai módszerekkel, okszerű tápanyag-utánpótlással, optimális kondíció fenntartásával tudjuk enyhíteni.

A GREEN HAS ITALIA 7 féle kalciumtartalmú termékkel segíti a hiánytünetek mérséklését, kezelését. Ezek közül kiemelkedik a CALCIOGREEN PS PLUS, egy kalcium-formiát, amely bioaktív formulában szállítja a kutikulán keresztül a 40 % kalciumot a növénybe.  Nitrogén- és klorid mentes, segíti a sejtosztódást, támogatja az ültetvény stresszfaktorokkal szembeni toleranciáját, emellett növeli a termés minőségi paramétereit.

A gyümölcsök, zöldségek megfelelő fejlődéséhez a célzott elemekkel tervezett tápanyag utánpótlás és a jó kondícióban tartás szükséges. A szélsőséges időjárási tényezők is megsokasodnak erre az időszakra, azaz a hideg-meleg frontoktól kezdve a jégesőn keresztül, az UV és a hőstresszig éri extrém hatás a fejlődésben levő terméseket. Nagyobb hangsúlyt kapnak a nitrogéndús műtrágyák, amikkel a növekedést szeretnénk stimulálni, a szélsőségek idején, azonban az egyik legkönnyebben felvehető elem a növény számára. Oda kell figyelni a mértékére és az arányára, mert számos kultúra számára kedvező, de túlzott adagolással káros hatásokat is elérhetünk. Ezek lehetnek például a vegetatív túlsúly, virág- és termés hullás, termésrepedés. Az innovatív termékfejlesztéseknek köszönhetően létezik egy alternatív, kiegészítő lehetőség is a piacos termés méret elérésére: termés-méret növelő, optimalizáló készítmények használatával. A SEEDPLUS kínálatában az EXPANDO nevű termékünk kiegyensúlyozott arányban tartalmaz alga kivonatokból nyert hormonszerű anyagokat, aminosavakat, növényi eredetű vitaminokat és egyéb alapvető fontosságú tápelemeket. Komplex bioaktív hatása különböző életfolyamatokat indít el. Az EXPANDO energiával látja el a termést növekedésekor, támogatja a méret, a súly növelését és az egyöntetűség kialakítását, így növeli a termelés kereskedelmi értékét.

 

A GREEN HAS ITALIA fejlesztésének eredményeként létrehozott egy olyan formulát is, mely növeli a gyümölcsök, zöldségek élettartamát, hosszabb betakarítási időszakot, tárolást tesz lehetővé. A SILVEST javítja a terméshéj színét, növeli a terméshús konzisztenciáját és támogatja a magasabb szárazanyag-tartalom elérését.

A SILVEST  megfelelő kalcium feltöltés esetén képes megerősíteni a sejtfalat, biológiailag aktív védőréteget képez, ami megvédi a termést a repedésektől, használható mechanikai és abiotikus stresszhatások ellen. A külső szövetekben fizikai gátat épít, csökkentve a kórokozók bejutási lehetőségeit.

 

Az Arvensis Agro terméke a GLOPPER, amely egy felszívódó réz, a rézterhelés csökkentésére, védekezési mechanizmusok megalapozására. Az új, heptaglukonsavval komplexált folyékony réz (Cu) által képessé válhat a növény saját, genetikailag lehetséges védekezésének megalapozására, fejlesztésére a kórokozókkal szemben. Potenciális alternatívája, támogatója lehet a szervetlen réztermékeken alapuló klasszikus növényvédelemnek. A GLOPPER 100% -ban biológiailag lebomló, maximálisan felvehető a levélen, illetve a gyökérszőrökön keresztül és erős szisztémás aktivitást vált ki mindkét alkalmazás esetén. A növény saját immunitásának aktiválása és a Cu hatása megakadályozhatja a baktériumok és gombák szaporodását. Ezenkívül a ligninképződés mechanikus akadályt jelent a patogén mikroorganizmusok belépése szempontjából, a melanotikus fitoalexinek képződése pedig gátolja a spóra csírázását és a gombák növekedését.

A GLOPPER alkalmazásakor akár 40-60% -kal is csökkenthető a klasszikus fémréz alapú gombaölő szerek dózisa. Szerves kötéseinek köszönhetően gyorsan felszívódik a növényben, és meghosszabbítja a kontakt réz hatását. Míg a hagyományos réznek rövid – és középtávon van hatása, bár hatékonysága nedvesség (eső, harmat stb.) miatt csökken, addig a GLOPPER behatol a növénybe és belülről segíti védekezőképességét.

Használatát gyümölcsösökben a lemosó permetezésektől betakarításig, szüretig ajánljuk. Zöldségtermesztésben pedig már a palántanevelésben is használható, de 2-4 lombleveles állapottól permetezzük vagy öntözzük a tenyészidőszak végéig.

 

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.