A gyökérfejlődés stimulálása több fenológiai stádiumban is lehetséges
A gyökérfejlődés stimulálása több fenológiai stádiumban is lehetséges
A gyökérfejlődés stimulálása több fenológiai stádiumban is lehetséges
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Bármilyen növényről is beszélünk, a fejlett gyökérzet kialakítása és annak fenntartása kulcskérdés az eredményes kertészeti termesztésben. A gyökérrendszernek számos különböző funkciója van, amelyek nélkülözhetetlenek az optimális növekedéshez és a fejlődéshez. Emiatt a kiterjedt, mélyre hatoló, aktív gyökérzet kiemelkedő jelentőséggel bír az optimális tápanyagfelvételben. 

A növény gyökérrendszere a tápanyagokat ásványi oldatból veszi fel, akár koncentrációgradiens ellenében is. A gyökér által termelt szerves anyagok, gyökérsavak oldják a talajban lekötött, fixált tápanyagokat, javítva ezzel a tápanyag-hasznosulási mutatókat. A talajt mélyen behálózó gyökérrendszer nélkülözhetetlen az egészséges rizoszféra környezet kialakulásához is, ami élettér a tápanyagfeltáró mikroorganizmusoknak. Ezen túlmenően a fejlett gyökérzet hatással van az abiotikus, valamint a biotikus stresszekkel szembeni ellenállóságra. A gyökérzet lassú fejlődése emiatt egyértelműen korlátozhatja a növény növekedését.

A termesztés során több fenológiai stádiumban van lehetőségünk a gyökérfejlődés stimulálására. Akár a palántanevelésről, akár a kiültetést követő időszakról, vagy a szezonban bekövetkező gyökérvesztésről beszélünk, a gyökérképzés biztosításához gyors és költséghatékony megoldásra van szükségünk. 

Gyors gyökérfejlődés költséghatékony megoldással

A VIVEMA egy rendkívül innovatív készítmény, amely gyors gyökérképző, gyökérmegújító, illetve gyökérfenntartó képességgel rendelkezik. Hatékonyságát a termékben lévő szerves vegyületeknek köszönheti. E szervesanyag-komplexek, valamint a molibdén, a cink és a mangán szinergizmusából következően meggátolják az auxinok oxidatív lebomlását, így fejtve ki gyökeresedést stimuláló hatását. 

A VIVEMA táplálja és erősíti a növényt, hatékonyabb és aktívabb gyökérfejlődést, gyökérregenerációt biztosít. 

Felhasználási javaslatok

Palántanevelés

Az első valódi lomblevelek megjelenése után, a gyors gyökérképződés érdekében

VIVEMA beöntözése javasolt, 200-300 ml/100 liter dózisban, 1-2 alkalommal. 

Kiültetés

A palánták kiültetését követően a megváltozott körülmények okozta kiültetési stressz megszüntetésére, kivédésére ajánlott a VIVEMA-t 5 liter/ha dózisban önmagában, mással nem keverve, csepegtetve kijuttatni.    

A VIVEMA mind a talajos, mind a talaj nélküli termesztésben egyaránt használható. 

Gyökérvesztés

A különböző okok miatti gyökérvesztés (hideg, belvíz stb.) esetén gyors gyökérregenerációt biztosít a VIVEMA (5 liter/ha). 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.