Seedplus kalcium-utánpótlási program
Seedplus kalcium-utánpótlási program
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

A kalcium szerepe a növényi életfolyamatokban nélkülözhetetlen. A kedvező kálium-kalcium arány garantálja a sejtmembránok optimális áteresztőképességét, a kalcium felelős az erős sejtfal kialakulásáért, a sejtfalak stabilizálásáért. A szénhidrátanyagcsere-folyamatok csak kalcium jelenlétében mennek végbe, és e tápelem jelenléte is nélkülözhetetlen az egészséges gyökerek kialakulásához és növekedéséhez is. Bemutatjuk kalcium-utánpótlási programunkat.

Miért annyira fontos a kalcium-utánpótlás?

A kalciumhiány kialakulása a legritkább esetben függ össze a talaj alacsony mésztartalmával. Kalciumban gazdag talajokon és nagy mennyiségű kalcium műtrágyázás mellett is megjelenhetnek a tünetek. A kalciumhiány több külső, abiotikus vagy talajtani tényező és gátolt növényi életfolyamatok hatására kialakuló fiziológiai rendellenesség. Elsősorban a vízellátás, illetve a párologtatás zavarából, az alacsony talajhőmérsékletből, valamint a klimatikus stresszfaktorok miatt fellépő problémák miatt alakul ki. A növény kalciumszükségletének nagyobb részét (kb. 90%-át) a gyökéren keresztül tudjuk biztosítani, a lombtrágyázással a fenti felvételt gátló körülmények káros hatásait tudjuk mérsékelni vagy megszüntetni.

A kalciumhiányból eredő termésveszteség és minőségromlás évről évre jelentős anyagi veszteséget okoz, a probléma megoldása pedig technológiaszintű gondolkodást igényel. A kalciumhiány megszüntetése ugyanis – a legtöbb tápelemhiánnyal szemben – sokkal nehezebb feladatot jelenthet, és teljes sikert csak megtervezett, a külső körülményekre is figyelmet fordító termesztéstechnológiával érhetünk el. Mivel a kalciumnak jelentős hatása van mind a hozamokra, mind a minőségre és az eltarthatóságra, érdemes különös figyelmet fordítani a pótlására. 

Ajánlatunkban több különböző összetételű kalciumtartalmú termék szerepel, amelyek lombon vagy gyökéren keresztüli kalciumtrágyázást biztosítanak. E termékek mindegyike önállóan is megállja a helyét kertészeti növényeink termesztéstechnológiájában, de az igazán hatékony megoldást e termékek okszerű kombinációja jelenti.

Kalcium-utánpótlási stratégiánk 7 eleme

CALCIOGREEN PS PLUS: Hatékonyságát speciális formulációjának és magas (40%-os) kalciumtartalmának köszönheti. Az egyedülálló formiát-technológia, a lombon keresztüli kalciumpótláson túl, támogatja a fotoszintetikus rendszert is, így segíti a növényi életfolyamatokat és a gyors kalciumfeltöltést.

FISIOCAL: Összetételének köszönhetően gyors és hatékony gyökéren keresztüli kalcium-utánpótlást biztosít. 18%-os kalciumtartalommal és gyökérregeneráló hatással is rendelkezik, a tenyészidőszakban folyamatosan alkalmazható, használata lehűlés, korlátozott gyökértevékenység, gyökérvesztés esetén különösen ajánlott.

CALFOMYTH: A termékben lévő specifikus foszforforma, valamint a kalcium, a bór és a molibdén szinergizmusa a legmegfelelőbb arányban biztosítja a virágzást és a gyümölcsképződést kiváltó folyamat legjobb aktiválását. 

Összetétel: 23% foszfor, 5% kalcium, 3% nitrogén + molibdén + bór.

FOLIACON 22: Speciális folyékony műtrágya, amely a kalcium és a magnézium egyidejű alkalmazását teszi lehetővé, a növények számára legoptimálisabb, 2:1 arányában. Jó hatékonysággal használható a vízhiány vagy a vízfelesleg okán kialakuló magnézium- és kalciumfelvételi zavarok esetében. 

Összetétel: 8,8% nitrogén, 10% kalcium, 5% magnézium.

T1 HAS IDRO: Vízben oldódó műtrágya a növény optimális fejlődéséhez szükséges alapvető tápelemek, a nitrogén, a kálium és a kalcium pótlására. A gyümölcs-, virág- és zöldségkultúrák vegetatív és produktív fázisában egyaránt használható.

Összetétel: 15% nitrogén, 10% kálium, 21% kalcium.

CALFON 14-11-22+8 Ca: Vízben oldódó öntöző műtrágya, amely a makro- és mikrotápanyagok mellett jelentős mennyiségű felvehető kalciumot is biztosít. Savassága javítja a tápanyagok oldását és felvehetőségét. Segít az öntözőrendszerek tisztán tartásában, elkerülve az ásványi elemek csapadékképződését.

NEWCAL: Nagy tisztaságú, folyékony, 16,8%-os hatóanyag-tartalmú kalcium-klorid műtrágya. Növeli a termések konzisztenciáját, segíti a színeződési folyamatokat. A termék más, gyakran használt hatóanyagokkal jól keverhető. 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.